Delícies del mar al mes de Juny

Amb aquest post, avui inaugurem la secció GASTRONOMIA del blog.
Sopa de peix, sardines i anxoves, paella i llagostins, tots estan presents en els festivals locals de gastronomia d'aquest mes amb arròs i espècies per rematar una gran quantitat de peixos i mariscs locals.

7 DE JUNY
Aplec de l'Arròs. 


Alella, més coneguda pel seu vi, des de fa més de 40 anys, al segon diumenge de juny, la ciutat del Maresme acull l'Aplec de l'arròs, amb l'arròs com l'estrella principal. El festival inclou tallers de cuina i concursos de paella en què tota la família hi pot participar.

13 DE JUNY
Mercat d'espècies a Argençola.


Herbes aromàtiques, plantes medicinals i espècies exòtiques són el centre del Mercat d'Espècies d'Argençol, que celebra la seva sisena edició el 13 de juny. És una oportunitat per descobrir les aromes i sabors nous i únics que poden transformar gairebé qualsevol recepta casolana.

FINS AL 14 DE JUNY
Celebrant el peix blau.


Els beneficis per a la salut del peix blau, com la sardina i l'anxova són ben coneguts, i fins a mitjans de juny, la ciutat costanera de Sant Feliu de Guíxols té una campanya a favor del que es coneix al Baix Empordà com Peix Blau, amb la participació de diferents restaurants locals. 

DEL 25 AL 28 DE JUNY
Tasta Mar.

L'últim cap de setmana de juny comença Tasta Mar a Sant Carles de la Ràpita, un festival gastronòmic que celebra que ofereix el millor peix de la regió Ebre. El cap de setmana, els restaurants locals participants ofereixen una varietat de plats de peix fets especialment per a la celebració.

FINS EL 28 DE JUNY
Jornades del llagostí.


Fins al 28 de juny, una vintena de restaurants a Alcanar, Cases d'Alcanar i Alcanar Platja participaran a la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, un festival dedicat als llagostins locals. Conegueu com es capturen els deliciosos mariscs i com es preparen.

TOT EL MES DE JUNY
Jornades del Suquet.


Les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix a Blanes és una celebració de l'estofat de peix local que ha tingut lloc a la ciutat costanera durant els últims 7 anys. Durant el festival, que dura tot el mes, els restaurants locals serveixen a les seves pròpies versions del plat tradicional.

No us podeu perdre aquests esdeveniments!
Compartiu les vostres experiències amb el hashtag #DescobrimGirona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mercats setmanals a Catalunya

Descobreix l'Escala en 3 dies!

GUANYADOR/A d'una sessió de fotos amb Joan Fradera!

Descobrim Girona, 2017.
© Tots els drets reservats.